dinsdag 1 februari 2011

Altheart bouwt tijdmachine

Stoom, piepende assen, krakende tandwielen en bewegende onderdelen. Het jonge kunstenaarscollectief Altheart heeft zijn zinnen gezet op het bouwen van een tijdmachine. Dit magische project is onderdeel is van een groots steampunk evenement op 18 december met als hoofdact de band Coppelius. Steampunk is een kunstvorm waarbij stoomkracht als primaire bron futuristische technologie aandrijft. Uitleggen is bijna onmogelijk, dit moet je zien!

Altheart bestaat uit een aantal gedreven alternatieve jongeren die op een creatieve manier alternatieve kunst, mode, fotografie en muziek combineren. Op dit moment bouwt de groep een tijdmachine die je meeneemt op een visuele reis door de metalgeschiedenis van Dynamo. Elke zaterdag middag wordt er hard gewerkt in een loods in Eindhoven. Kratten vol tweedehands materiaal, van oude kasten tot speelgoed, de juiste kleuren verf en een goede dosis humor zorgen ervoor dat dit kunstwerk een must see wordt voor liefhebbers van alternatieve kunst. De jongeren worden in hun creatieve proces ondersteund door twee kunstenaars: “Steampunk Creator” en “Alskaer”, die samen met Altheart de steampunk expo vormgeven op 18 december in Dynamo.

Het hele event concentreert zich rond de theatrale show van de band Coppelius. Zij Lappen met hun vreemde instrumenten alle regels van het rockgenre aan hun laars. Ze laten zien dat de cello, contrabas en de klarinet verder gaan dan kamermuziek. Een gezonde dosis distortion en een knipoog naar de jaren 20 zorgen voor een ervaring die je niet snel vergeet. Kortom, 18 december is Dynamo de place to be voor creatieve geest.


Altheart is een initiatief van Dynamo en het van Abbe museum om alternatieve jongeren zich te laten ontwikkelen op het gebied van kunst, mode, fotografie, muziek en evenementorganisatie. Altheart organiseert zelf theatrale muziek evenementen, sluit aan bij bestaande muziekinitiatieven en produceert zelf mode, muziek en kunst.

Het evenement op 18 december wordt georganiseerd door Primula Promotion in samenwerking met Steampunk-Creator, Dynamo en het van Abbe Museum.

Zaal open: 20.00
15 euro voorverkoop
17 euro aan de deur

www.primulapromotion.com
www.undergroundlaboratory.nl
www.alskaer.nl
www.dynamo-eindhoven.nl
www.vanabbe.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten